Verzorgingstips: palmboom, olijfboom of vijgenboom kopen?

Belangrijk bericht i.v.m. het coronavirus

Omdat wij de gezondheid van onze klanten, werknemers, vrienden en familie erg belangrijk vinden, hebben wij ivm het Corona virus de volgende maatregelen genomen:

Wij vragen u om zoveel mogelijk online onze planten te bestellen. Onze webshop is 24/7 geopend.
Mocht u toch naar onze kwekerij willen komen, kan dat tot 28 april uitsluitend op afspraak.

Online bestellingen zullen zoals u van ons gewend bent binnen 2-3 werkdagen door PostNL of onze transporteur worden afgeleverd.

Verzorging

De Palmenfamilie vormt een bijzondere groep bomen. De meeste bomen op de wereld behoren tot de tweezaadlobbige planten ( zoals eik, linde, iep ) of de naaktzadige planten ( zoals den, spar ). Palmbomen behoren tot de eenzaadlobbige planten, een groep planten die geen diktegroei kent. Palmen worden op latere leeftijd dan ook niet dikker. Palmen bereiken hun maximale dikte  al vrij snel achter hun groeipunt. Een andere bijzonderheid van de palmen is hun monopodiale groeiwijze, dat wil zeggen dat hun stam zich niet vertakt. Bovenop de stam, aan het uiteinde, staan de waaiervormige bladeren en de bloeiwijzen. Het grootste deel van de ongeveer 3500 palmen-soorten komt voor in de tropen en de subtropen, met als belangrijkste centra het Amazonegebied en de Indo- Maleisische gebied.

De meest voor de hand liggende indeling van palmbomen is naar het blad. We kunnen dan het onderscheid maken tussen handvormige en veervormige bladeren. Palmen met een handvormig blad worden waaierpalmen genoemd, palmen met een veervormig blad worden vederpalmen genoemd.

Winterbescherming

Aanbevolen ter ondersteuning van de verzorging.

Bekijken
Meststoffen

Aanbevolen voeding voor de verzorging.

Bekijken
Speciaal potgrond

Aanbevolen ter ondersteuning van de verzorging.

BekijkenAanmelden nieuwsbrief:

Wordt lid van onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwtjes.


Specialist in Mediterrane bomen en planten

Naast onze palmbomen verkopen wij ook olijfbomen en andere overige exoten.


-->