Palmboom kopen en thuis laten bezorgen

Wilt u een winterharde palmboom kopen? Op Palmexpert.nl vindt u een groot assortiment prachtige palmbomen in alle soorten en maten. Koopt u een palmboom bij Palmexpert dan brengt u een stuk vakantie gevoel en mediterrane sfeer in uw tuin! Als expert in palmbomen voorzien wij u ook graag van de beste verzorgingstips om optimaal van uw palmboom te kunnen genieten.


Winterharde palmboom kopen

De palmbomen die u bij ons koopt hebben we zelf stuk voor stuk geselecteerd zodat we de beste kwaliteit kunnen waarborgen. Elke palmboom is geschikt voor het Nederlandse klimaat en zijn dan ook behoorlijk koud resistent. Dit betekent dat ze allemaal temperaturen rond het vriespunt overleven. Voorwaarde is dan wel dat de palmboom goed droog moet staan en de vorst natuurlijk niet te lang aan moet houden. Het is aan te bevelen om uw palm van eind oktober tot half april op een koele droge plek met voldoende licht te plaatsen, of de palm bij een langdurige vorstperiode van -6 C of kouder in te pakken met bijvoorbeeld een lichtslang, warmtelint, vliesdoek , jute, oude lakens, dennentakken of rietmatten.


Waarom koop je een palmboom?

Veel mensen ervaren een ontspannen vakantiegevoel bij het zien van palmbomen. Het doet denken aan vakanties in het buitenland en tropische oorden. Een palmboom kopen is iets dat ver weg staat van de dagelijkse routines op werk en thuis. Ze worden geassocieerd met warmte, zon, zee en strand. Plekken waar iedereen wel eens naar verlangt. Nu hoeft u niet meer langer over deze plekken te dromen, want u kunt dezelfde sfeer gewoon creëren in uw eigen tuin.


Specifieke kenmerken van een palmboom

Een palmboom wordt gekenmerkt door een schijnstam met een enkele stengel en 1 groeipunt. De stam bevat geen bast, maar is opgebouwd uit op elkaar gegroeide bladvoeten. In tegenstelling tot andere bomen, groeit de palmboom alleen in de hoogte en niet in de breedte. Daarnaast kunnen de bladeren per soort verschillen. Elke soort palmboom kent namelijk een eigen bladgroei. Palmbomen zijn in staat om in allerlei klimaten te overleven. Hierdoor zijn er ook geschikte palmbomen voor het Nederlandse klimaat. De meest populaire soort in Nederland is de Trachycarpus Fortunei palmboom. Deze boom wordt ook wel de Chinese henneppalm genoemd. Oorspronkelijk komt dit type uit koelere gebieden in Oost-Azie. Ze komen zelfs voor in de Himalaya. Tegenwoordig is de Trachycarpus Fortunei ook te vinden in Spanje, Italie en Frankrijk. Ondanks het ruigere klimaat in deze regio groeien ze daar prima.


Snoei- en verzorgingstips voor palmbomen

De Trachycarpus Fortunei is zo populair, omdat deze boom het meeste lijkt op de kenmerkende palmboom. Bovendien doet dit type het goed in ons klimaat en de boom is in veel verschillende maten verkrijgbaar. Het is een boom die langzaam groeit, maar wel enorm hoog kan worden. Net zoals bij alle andere palmbomen moet u de Trachycarpus Fortunei goed verzorgen om het zo gezond mogelijk te houden. Klik hier voor palmboom verzorgingstips.


Het assortiment palmbomen bij Palmexpert

De palmbomen van Palmexpert worden rechtstreeks geimporteerd uit bergachtige gebieden in Spanje en Italie. De weersomstandigheden daar zijn te vergelijken met Nederland. Hierdoor groeien ze uitstekend in ons koudere regenachtige klimaat. U kunt dus zonder zorgen deze 'tropische' plant in uw tuin planten en een ontspannen vakantiesfeertje aan uw huis toevoegen. Alle palmbomen zijn online te bestellen bij Palmexpert en kunt u thuis laten bezorgen. We hebben het hier niet alleen over de Trachycarpus Fortunei, maar ook over andere palmbomen die geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat. U kunt kiezen uit wel 20 soorten palmbomen die er allemaal net iets anders uitzien. Sommige soorten hebben lange dikke bladeren, andere soorten hebben juist een overvloed aan dunne bladeren.

De palmbomen zijn in allerlei maten te bestellen. Ga bijvoorbeeld voor een kleine variant van 50 centimeter of kies voor een reusachtige boom van 6 meter hoog. Bekijk alle soorten op de website van Palmexpert. Liever de boom in het echt bekijken? Breng een bezoek aan het verkoopterrein van Palmexpert. Alle aangeboden bomen zijn gecontroleerd op kwaliteit en soortechtheid. U bent dus altijd verzekerd van een mooie echte palm. Daarnaast kunt u bij Palmexpert ook terecht voor winterbeschermingen, bijpassende potten en mediterrane potgrond. Zo kunt u in een keer slagen voor alles wat u nodig heeft voor een tropische tuin.


Palmboom online kopen en bezorgen

Bent u van plan om de tropische tuin van uw dromen aan te leggen of wilt u uw tuin een flinke opfrisbeurt geven? Koop dan een of meerdere palmbomen. Palmexpert biedt verschillende soorten palmbomen aan. Bekijk ze op de website van Palmexpert of breng een bezoek aan hun verkoopterrein in Ommen. Extra handig, want u kunt ze dan ook direct meenemen. Natuurlijk kunt u ook alle palmbomen online bestellen en thuis of op locatie laten bezorgen. Het bestelproces is simpel. Bepaal welke soort het beste bij uw tuin past en kies een potmaat en lengte uit. Palmexpert doet de rest! Hier kunt u uw palmboom online kopen.

Palmexpert.nl scoort een 9.6 / 10 uit 1.113 beoordelingen!

Bekijk de klantbeoordelingen een lees wat klanten over ons zeggen.

9.6 van 10
  • Wat een geweldig bedrijf met zoveel keuze en prachtige bomen en planten. Had vrijdag 2 Yucca's Rostrata besteld en dinsdags in huis. Wat heel fijn is dat je via Whatsapp zelf je keuze kan maken...
  • Ik ben zeer tevreden met de levering van een prachtige palmboom. Als mijn tuin klaar is zal ik een foto toesturen zodat je kan zien hoe mooi deze boom in het geheel past.
  • Vriendelijke behandeling van klant, er wordt altijd SNEL gereageerd via mail of app. Producten zijn van hoge kwaliteit en worden zeer correct verpakt voor vervoer wat ook zeer correct wordt uitgevoerd.
  • Zeer tevreden, goede info en service, goede prijs. Nuchter zonder onnodige hinderlijke verkoopblablablabla! Wij zijn zeer tevreden
  • Super mooie olijfboom gekocht bij palmexpert. De boom ziet er zelfs niv beter uit dan op de website. Snelle en vlotte levering.
Lees alle beoordelingen over Palmexpert.nl
Uitschrijven van de nieuwsbrief