Olijfboom kopen en thuis laten bezorgen

Wilt u een olijfboom kopen? Op Palmexpert.nl vindt u een groot assortiment prachtige olijfbomen in alle soorten en maten. De vakmensen van Palmexpert gaan zorgvuldig te werk om u de beste kwaliteit olijfbomen te kunnen bieden. Zo worden alle bomen rechtstreeks uit Italie en Spanje geimporteerd, nadat ze zorgvuldig zijn geselecteerd. Dit is een zeer bewuste keuze, waardoor Palmexpert altijd kwaliteit kan garanderen. Bovendien krijgen de bomen en hun wortels de tijd om te acclimatiseren, zodat optimale groei in het Nederlandse klimaat kan worden bereikt. Bovendien gaat Palmexpert nog een stap verder door niet alleen jonge olijfbomen aan te bieden. Ook bomen van enkele honderden jaren oud met een gigantische stamomtrek behoren tot de mogelijkheden. Tel daar nog eens de verschillende soorten olijfbomen (30 botanische soorten) en snoeivormen (zoals de unieke bonsai-look) bij op en u heeft een aanbod dat al uw verwachtingen zal overtreffen.


Specifieke kenmerken van een olijfboom

Olijfbomen behoren tot de zogenaamde olijffamilie of Oleaceae. Naast de dikke, knoestige stam en de grijsgroene bladeren is een ander typisch kenmerk van deze boom de overheerlijke ovaalvormige vruchten. We hebben het natuurlijk over de olijven! Deze worden niet alleen als vrucht gegeten, maar ze worden ook letterlijk en figuurlijk gebruikt om olijfolie uit te persen.

Olijfbomen staan bekend als zeer belangrijke cultuurplanten, die door de jaren heen een unieke, decoratieve waarde hebben gekregen. Zo stond de boom in de Oudheid symbool voor vrede, overvloed en wijsheid. Vertel dit leuke weetje bijvoorbeeld als u visite op bezoek heeft!


Waarom kopen mensen graag een olijfboom

U wilt een olijfboom kopen? Dan hebben olijfbomen waarschijnlijk nog maar weinig introductie nodig. Bij het zien van deze prachtige boom dromen we direct weg naar warme bestemmingen, waar een zacht zeebriesje voor wat verkoeling zorgt. De olijfboom vindt haar oorsprong in gebieden rondom de Middellandse Zee. De laatste jaren is deze boom steeds populairder geworden in Nederland vanwege het stijlvolle voorkomen en de ontegensprekelijke link met zonnige bestemmingen. Dit is de reden waarom u de olijfboom in steeds meer tuinen ziet verschijnen. Mits u de juiste standplaats voor deze boom uitkiest, is het prima in staat om de koude Nederlandse winters te trotseren. Kortom, koop een olijfboom om uw tuin een Mediterrane sfeer te geven.


Snoei- en verzorgingstips voor olijfbomen

Het snoeien en verzorgen van een olijfboom is gelukkig geen rocket science. U kunt dit makkelijk zelf uitvoeren. Hieronder een aantal snoei- en verzorgingstips:

#1: Zijn de koude wintermaanden voorbij, dan kunt u de olijfboom een grondige snoeibeurt geven. Wij raden de maanden maart en april aan als perfecte snoeimaanden.

#2: Gebruik voor de snoeiwerkzaamheden altijd een snoeischaar. U mag gerust grondig te werk gaan. Het is de bedoeling dat het hart van de boom het nodige zonlicht krijgt. Dode takjes, dorre takjes en verticale takken mogen allemaal verwijderd worden. Bij een olijfboom geldt: hoe grondiger u de boom snoeit, hoe harder de boom weer groeit. Ziet u in de maanden na de snoeibeurt een tak die niet thuishoort in de vorm die u voor ogen had? Aarzel dan niet om deze weg te halen.

#3: Olijfbomen zijn winterhard, mits de juiste maatregelen worden genomen om ze tegen de vorst te beschermen. Bij zeer strenge vorst kan een lichtslang of warmtekabel in of rond de pot bescherming bieden. Daarnaast kunt u de pot tijdens de koudere winterdagen inwikkelen met een deken. Vaak wordt ook een vliesdoek of een juten doek gebruikt om extra bescherming te bieden tegen de koude oostenwind. Het is ook te raden om een standplaats uit de wind te zoeken.

#4: Een olijfboom in de volle grond is beter winterhard, maar u kunt de boom minder goed beschermen dan een boom in een pot of bak.


Olijfboom online bestellen en bezorgen

Een olijfboom bestellen is nog nooit zo eenvoudig geweest. U kunt tegenwoordig online olijfbomen bestellen via de website van Palmexpert en thuis laten afleveren. Daarnaast kunt u de olijfbomen ook eerst bekijken. Palmexpert beschikt namelijk over een verkoopruimte van maar liefst 11.000 vierkante meter. Dit is een gezellige ruimte waar u onder het genot van een hapje en drankje kunt napraten over het bijzondere planten- en bomenassortiment. De gekozen olijfboom kunt u vervolgens direct kopen of online bestellen en thuis laten bezorgen.


Palmexpert.nl scoort een 9.6 / 10 uit 1.113 beoordelingen!

Bekijk de klantbeoordelingen een lees wat klanten over ons zeggen.

9.6 van 10
  • Wat een geweldig bedrijf met zoveel keuze en prachtige bomen en planten. Had vrijdag 2 Yucca's Rostrata besteld en dinsdags in huis. Wat heel fijn is dat je via Whatsapp zelf je keuze kan maken...
  • Ik ben zeer tevreden met de levering van een prachtige palmboom. Als mijn tuin klaar is zal ik een foto toesturen zodat je kan zien hoe mooi deze boom in het geheel past.
  • Vriendelijke behandeling van klant, er wordt altijd SNEL gereageerd via mail of app. Producten zijn van hoge kwaliteit en worden zeer correct verpakt voor vervoer wat ook zeer correct wordt uitgevoerd.
  • Zeer tevreden, goede info en service, goede prijs. Nuchter zonder onnodige hinderlijke verkoopblablablabla! Wij zijn zeer tevreden
  • Super mooie olijfboom gekocht bij palmexpert. De boom ziet er zelfs niv beter uit dan op de website. Snelle en vlotte levering.
Lees alle beoordelingen over Palmexpert.nl
Uitschrijven van de nieuwsbrief