• 11.000 m2 verkoopterrein
  • Bekend van Radio & TV
  • Scherpe prijzen & eigen import

9.6uit 1400+ beoordelingen

Ons verkoopterrein is open van di. t/m za. van 08u00 - 17u00 (bereikbaar op: 06 57 51 05 97)

Verkoopterrein open van di. t/m za. van 08u00 - 17u00 (tel: 06 57 51 05 97)

Palmexpert.nl - 24 / Jun / 2022

Olijven inmaken (eetbaar maken)

Wilt u olijven inmaken? U hebt, om olijven eetbaar te maken, een aantal maanden tijd nodig. Olijven zijn, direct van de boom, heel bitter en niet lekker. Er zijn vele verschillende olijf-inmaak-tradities in Italië en Spanje.

Olijven inmaken (eetbaar maken)
Kennisbank

Wilt u olijven inmaken? U heeft een aantal maanden tijd nodig om olijven eetbaar te maken. Olijven zijn, direct van de boom, heel bitter en niet lekker. Er zijn vele verschillende olijf-inmaak-tradities in Italië en Spanje. Over het algemeen moet u (groene) olijven hebben die niet al te zacht zijn geworden, dus niet overrijp. Laat ze tussen de 5 dagen en twee weken in water staan dat u elke dag verwisselt. Maak daarna apart een "salamoia" klaar (dat is een zout oplossing waar de olijven vervolgens in bewaard worden, die de bittere smaak van olijven verder weg neemt).

Salamoia maakt u door, als u 5 kilo olijven hebt, bijvoorbeeld drie liter water met 300 gram zeezout te laten koken, u kunt er verse kruiden als tijm, laurier en rode pepertjes in mee laten koken. Als de zoutoplossing helemaal is afgekoeld, kunt u de olijven in een goed afsluitbare wekfles in de salamoia leggen en een maand of zelfs twee hierin houden. Daarna maakt u een nieuwe salamoia, laat de olijven goed uitlekken van de oude salamoia en herhaalt het proces, maar nu zijn de olijven na een maand eetbaar, als alles goed is.

Olijven zijn eetbaar zodra de bittere smaak eraf is. Dit kunt u dus gewoon proeven. Zijn ze nog bitter, dan kunt u nogmaals het proces herhalen, eventueel met een minder sterke salamoia, met minder zout.

Het inmaken van olijven kort samengevat:

  • Gebruik de olijven die niet te zacht zijn geworden;
  • Laat in water staan tussen de 5 en 14 dagen;
  • Verwissel het water elke dag opnieuw;
  • Maak de salamoia klaar volgens bovenstaand recept;
  • Gebruik een goed afsluitbare wekfles;
  • Bewaar de olijven ongeveer 1 tot 2 maanden;
  • Maak weer nieuwe salamoia;
  • Zorg ervoor dat de olijven goed zijn uitgelekt;
  • Herhaal het proces met de nieuw gemaakt salamoia;
  • Na een maand zijn de olijven eetbaar;

Wilt u ook uw eigen olijfboom?

De meeste olijfbomen kunt u online via onze website bestellen.
Mocht u liever de prachtige olijfbomen "live" bekijken? Dan bent u van harte welkom bij:

Palmexpert bomen- en plantencentrum
Koedijk 9a, 8147RE Giethmen

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Ontdek de Trachycarpus wagnerianus palmboom
    22 / Sep / 2023

    Palmexpert.nl - 24 / Jun / 2022

    Ontdek de Trachycarpus wagnerianus palmboom

  • Verzorgingstips: potten en verpotten
    17 / Jul / 2023

    Palmexpert.nl - 24 / Jun / 2022

    Verzorgingstips: potten en verpotten

  • Palmbomen overwinteren
    16 / Nov / 2022

    Palmexpert.nl - 24 / Jun / 2022

    Palmbomen overwinteren

  • Palmboom verzorging
    15 / Nov / 2022

    Palmexpert.nl - 24 / Jun / 2022

    Palmboom verzorging

  • Inplanten instructies (olijfbomen & palmbomen)
    03 / Nov / 2022

    Palmexpert.nl - 24 / Jun / 2022

    Inplanten instructies (olijfbomen & palmbomen)

  • Onderhoud van winterharde palmbomen
    18 / Oct / 2022

    Palmexpert.nl - 24 / Jun / 2022

    Onderhoud van winterharde palmbomen

  • Olijfboom verzorging
    21 / Sep / 2022

    Palmexpert.nl - 24 / Jun / 2022

    Olijfboom verzorging

  • Leverancier voor winterharde Mediterrane bomen en planten
    01 / Sep / 2022

    Palmexpert.nl - 24 / Jun / 2022

    Leverancier voor winterharde Mediterrane bomen en planten

  • Olijven inmaken (eetbaar maken)
    24 / Jun / 2022

    Palmexpert.nl - 24 / Jun / 2022

    Olijven inmaken (eetbaar maken)

  • Palmboom in de bloei
    08 / May / 2022

    Palmexpert.nl - 24 / Jun / 2022

    Palmboom in de bloei

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Palmexpert bomen- en plantencentrum 9.6 / 10 - 1363 Reviews @ feedbackcompany.com
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »