Olea Europaea als echte blikvanger

De Olea Europaea, u heeft ze vast wel eens gezien op vakantie; deze mooie oude olijfbomen met dikke knoestige diep gegroefde stammen. Echte blikvangers voor uw tuin!
De olijfboom is al duizenden jaren één van de oudste cultuurgewassen in de landen rondom het Middellandse zeegebied, zoals Syrië en Klein Azië. Later werden de olijfbomen geëxporteerd naar Griekenland, Italië en Spanje. Tegenwoordig worden de olijfbomen ook verkocht in Noord Europa in oa; Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Engeland en Ierland.

Olijven inmaken (eetbaar maken)
Bekijk aanbod Olijfbomen online

De Olea Europaea is een karakteristieke olijfboom

De olijfboom is karakteristiek door zijn knoestige oude stammen en groen/grijze leerachtige bladeren en zijn echte kunstwerken. De stam van een olijfboom groeit in het Mediterrane klimaat gemiddeld 1 cm stamomtrek per jaar tot zijn 40e-50e levensjaar, daarna groeit de stam langzamer. Eerst is de stam van een olijfboom glad, maar naarmate deze ouder wordt zal de stam steeds ruwer worden. Olijfbomen kunnen zelfs duizenden jaren oud worden. Het zijn sterke bomen.

De latijnse benaming van de olijfboom is Olea Europaea, welke weer onder verdeeld is in heel veel verschillende variëteiten.

Enkele variëteiten van de Olea Europaea die wij verkopen zijn:

  • Hojiblanca: Hojiblanca (letterlijk vertaald: wit blad in het Spaans) is een olijf variëteit uit Spanje. Het vertegenwoordigt 16% van de productie van olijfolie in Andalusië en wordt voornamelijk geteeld in de Spaanse provincies Sevilla, Cordoba en het noorden van Málaga. Deze olijven zijn populaire tafelolijven, en worden ook gebruikt om olie te produceren, hoewel de olie inhoud lager is dan een aantal populaire Spaanse olijfolie variëteiten zoals de Olea europaea Picual.
  • Picual: De Picual is een olijf variëteit uit Spanje. Picual olijven zijn de meest geteelde olijven voor de productie van olijfolie, met de grootste productie in het midden van de Spaanse provincie Jaéén. Picual olijfbomen zijn naar schatting verantwoordelijk voor 25% van de productie van olijfolie in de wereld.
  • Arbequina: De Arbequina is een olijfboom variëteit met een is zeer aromatische vrucht, klein, symmetrisch en donkerbruin, met een afgeronde top. In Europa wordt de Arbequina het meest gekweekt in Spanje, in de provincies Catalonië, Aragon en Andalusië. Hoewel de Arbequina wordt verkocht als tafelolijf, worden Arbequina olijfbomen vooral gebruikt voor de productie van olijfolie. Het oogsten is eenvoudig, omdat de bomen laag zijn, waardoor ze makkelijk te plukken zijn.
  • Lechin: De Olea europaea Lechin (in Nederland ook wel Olea europaea Lessini genoemd ) wordt gekweekt in Almería, Granada, Cordoba, Sevilla en Murcia. De kleine olijven hebben een hoge olie opbrengst van uitstekende kwaliteit. Het is een decoratieve boom door de knoestige stam en takken. De Olea europaea Lechin / Olea europaea Lessini is de meest winterharde olijfboom. De Olea europaea Lechin / Olea europaea Lessini kan zeer goed tegen droogte en is het meest ziekte en schimmelbestendig van alle olijfbomen en zal daardoor in de herfst en winter minder blad laten vallen. Dit maakt de Lechin / Lessini olijfboom het meest geschikt voor het Nederlandse klimaat.

Olea Europaea, symbool voor vrede, liefde en trouw

De olijfboom (Olea Europaea) staat symbool voor vrede, liefde en trouw. Een olijfboom leent zich daarom uitstekend als geschenk bij een huwelijk of geboorte en als aandenken bij het overlijden van een dierbare. Wij nodigen u van harte uit om onze schitterende olijfbomen live te komen bekijken op ons plantencentrum. Deze bomen worden stuk voor stuk door ons geselecteerd in Spanje en onderworpen aan strenge kwaliteitseisen. Ook worden onze olijfbomen enkele keren per jaar gecontroleerd door de Nak tuinbouw (Nederlandse Algemene Kwaliteitsdienst Tuinbouw) op ziektes en plagen.

Nieuwsgierig geworden?

Veel van onze olijfbomen kunt u online via onze website bestellen.
Mocht u liever onze olijfbomen "live" bekijken, bent u van harte welkom bij:


Palmexpert bomen- en planten centrum
Koedijk 9a
8147 RE Giethmen (gemeente Ommen)
0529-457245
06-29530883
info@palmexpert.nl
www.palmexpert.nl

U kunt dan onder het genot van een gratis kop koffie of thee heerlijk rondwandelen op ons 11.000 m2 verkoopterrein. Onze verkopers helpen u graag verder!

Palmexpert: Specialisten in betaalbare exclusieve bomen en planten.
Aanmelden nieuwsbrief:

Wordt lid van onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwtjes.


Specialist in Mediterrane bomen en planten

Naast onze palmbomen verkopen wij ook olijfbomen en andere overige exoten.