• 11.000 m2 verkoopterrein
  • Bekend van Radio & TV
  • Scherpe prijzen & eigen import

9.6uit 1400+ beoordelingen

Op Koningsdag geopend van 09u00 tot 16u00 (bereikbaar op: 0529-45 72 45)

Koningsdag geopend van 09u00 tot 16u00

Heerlijk online shoppen bij Palmexpert.nl Specialist in Mediterrane bomen & planten

Kurkeiken

Kurkeiken

Bent u op zoek naar een mooie groenblijvende boom? Op deze pagina vindt u het volledige online aanbod Quercus suber van Palmexpert.nl. Heeft u vragen over één van deze Kurkeiken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen en adviseren u graag.


    12 Producten


    Dit waren 12 van de 12 producten

    De Quercus suber (Kurkeik/Kurkeiken). De bladhoudende kurkeik komt veel voor in de landen rondom het Middellandse zeegebied op droge kalkrijke zandgronden. De schors van de kurkeik (Quercus suber) is erg ruw en bevat dikke richels. Het is bleekbruine of bleekgrijze kurk. De kurk van de kurkeik (Quercus suber) wordt gebruikt voor wijnfleskurken, vloeren en schoenzolen. Zijn de stammen "ontkurkt", dan is de kleur rozerood. De bladeren van de kurkeik zijn eivormig en spits. Ze hebben vijf of zes ondiepe stekelpuntige lobben aan weerszijden.

    Na een strenge winter kan het blad van de kurkeik (Quercus suber) bruin worden en afvallen, in het voorjaar verschijnt weer nieuw blad. Een kurkeik (Quercus suber) moet in ons klimaat op een beschutte plaats worden geplant, het liefst op een kalkrijke klei- en zandgrond. Bij jonge kurkeiken is het belangrijk om ze de eerste winters tegen vorst te beschermen. Optimale afwatering is uitermate belangrijk voor een kurkeik. Winterhardheid kurkeik: kortstondig tot -15 graden.

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

    toevoegen aan vergelijking0

    Palmexpert bomen- en plantencentrum 9.6 / 10 - 1363 Reviews @ feedbackcompany.com
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »