Trachycarpus fortunei hennepalmen zijn duurzame waaierpalmen. Er is geen palm taaier dan deze palmboom. Al vanaf € 20,00
Olijven inmaken
Wij zijn geopend van di. tm za. van 08u00 -17u00 (zonder afspraak). Telefonisch bereikbaar op : 0529-457245

- Grootste aanbod Mediterrane bomen
- Scherpe prijzen & eigen import
- 11.000 m2 verkoopterrein
- Klanten geven een 9.6
- Bekend van TV
- Eigen import
- Scherpe prijzen
- Bekend van TV
Olijven inmaken (eetbaar maken)
Wilt u olijven inmaken? U hebt, om olijven eetbaar te maken, een aantal maanden tijd nodig. Olijven zijn, direct van de boom, heel bitter en niet lekker. Er zijn vele verschillende olijf-inmaak-tradities in Italie en Spanje. Over het algemeen moet u (groene) olijven hebben die niet al te zacht zijn geworden, dus niet overrijp. Laat ze tussen de 5 dagen en twee weken in water staan dat u elke dag verwisselt. Maak daarna apart een "salamoia" klaar (dat is een zout oplossing waar de olijven vervolgens in bewaard worden, die de bittere smaak van olijven verder weg neemt).
Bekijk aanbod Olijfbomen online
Salamoia maakt u door, als u 5 kilo olijven hebt, bijvoorbeeld drie liter water met 300 gram zeezout te laten koken, u kunt er verse kruiden als tijm, laurier en rode pepertjes in mee laten koken. Als de zoutoplossing helemaal is afgekoeld, kunt u de olijven in een goed afsluitbare wekfles in de salamoia leggen en een maand of zelfs twee hierin houden. Daarna maakt u een nieuwe salamoia, laat de olijven goed uitlekken van de oude salamoia en herhaalt het proces, maar nu zijn de olijven na een maand eetbaar, als alles goed is.
Olijven zijn eetbaar zodra de bittere smaak eraf is. Dit kunt u dus gewoon proeven. Zijn ze nog bitter, dan kunt u nogmaals het proces herhalen, eventueel met een minder sterke salamoia, met minder zout.
Het inmaken van olijven kort samengevat:
- Gebruik de olijven die niet te zacht zijn geworden;
- Laat in water staan tussen de 5 en 14 dagen;
- Verwissel het water elke dag opnieuw;
- Maak de salamoia klaar volgens bovenstaand recept;
- Gebruik een goed afsluitbare wekfles;
- Bewaar de olijven ongeveer 1 tot 2 maanden;
- Maak weer nieuwe salamoia;
- Zorg ervoor dat de olijven goed zijn uitgelekt;
- Herhaal het proces met de nieuw gemaakt salamoia;
- Na een maand zijn de olijven eetbaar;
Klik hier voor ons actuele voorraad olijfbomen: bekijk onze voorraad
Wilt u ook uw eigen olijfboom?
De meeste olijfbomen kunt u online via onze website bestellen.
Mocht u liever de prachtige olijfbomen "live" bekijken? Dan bent u van harte welkom bij:
Palmexpert bomen- en planten centrum
Koedijk 9a
8147 RE Giethmen (gemeente Ommen)
0529-457245
06-29530883
info@palmexpert.nl
www.palmexpert.nl
U kunt dan onder het genot van een gratis kop koffie of thee heerlijk rondwandelen op ons 11.000 m2 verkoopterrein. Onze verkopers helpen u graag verder!
Palmexpert: Specialisten in betaalbare exclusieve bomen en planten.
Aanmelden nieuwsbrief:
Wordt lid van onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwtjes.
Specialist in Mediterrane bomen en planten
Naast onze palmbomen verkopen wij ook olijfbomen en andere overige exoten.