Palmbomen in de winter

De palmen die wij importeren zijn stuk voor stuk geschikt voor het Nederlandse klimaat en zijn dan ook behoorlijk kouderesistent. Dit betekent dat ze allemaal temperaturen rond het vriespunt overleven. Voorwaarde is dan wel dat de palm goed droog moet staan en de vorst natuurlijk niet te lang aan moet houden. Het is aan te bevelen om uw palm van eind oktober tot half april op een koele droge plek met voldoende licht te plaatsen, of de palm bij een langdurige vorstperiode van -6c of kouder tijdelijk ( 2-3 weken, daarna laten luchten) in te pakken met bijvoorbeeld vliesdoek, jute, oude lakens, dennentakken of rietmatten in combinatie met een lichtslang die u tijdens deze periode aanzet (deze geeft warmte af).  Het is belangrijk dat er geen vocht of sneeuw van boven in het groeipunt kan komen, dus bovenkant dichtmaken van het vliesdoek, eventueel een trechter over het groeipunt plaatsen.

Hebt  u de palmboom in een bak staan, is het verstandig om de bak aan de binnenkant te bekleden met tempex of noppenfolie, of dit  voor een vorstperiode aan de buitenkant van de bak aan te brengen, zodat de kluit goed beschermt is tegen de vorst.

Bij goede verzorging zowel in de zomer als in de winter kunt u volop van uw aankoop genieten. Wij zullen u hierbij zoveel mogelijk ter zijde staan.

 

Winterbescherming

Aanbevolen ter ondersteuning van de verzorging.

Bekijken
Meststoffen

Aanbevolen voeding voor de verzorging.

Bekijken
Speciaal potgrond

Aanbevolen ter ondersteuning van de verzorging.

BekijkenAanmelden nieuwsbrief:

Wordt lid van onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en nieuwtjes.


Specialist in Mediterrane bomen en planten

Naast onze palmbomen verkopen wij ook olijfbomen en andere overige exoten.